UUTISET
15.07.2015

Suomen paras poliittinen blogi 2015 on Lilja Tamminen -blogi

Viestintätoimisto Manifeston ja ProCom – Viestinnän ammattilaiset ry:n järjestämän Suomen paras poliittinen blogi -kilpailun on voittanut Lilja Tamminen -blogi. Vuoden paras poliittinen blogiteksti on puolestaan Demokratian voimavirrat -blogin ”Poliitikot ovat uhka demokratialle”. Voittajat julkistettiin Porin SuomiAreenassa 15.7.

Lilja Tamminen on Vihreän liiton poliitikko, joka on pitänyt blogia vuodesta 2010. Tuomariston mukaan Lilja Tamminen on ansiokkaalla ja pitkäaikaisella bloggaamisella onnistunut luomaan itsestään henkilöbrändin.

- Lilja Tammisen blogi ei ole luutunut vain yhteen ajattelutapaan, vaan käsittelee monipuolisesti ja hyvällä tavalla poleemisesti yhteiskunnallisia kysymyksiä. Lisäksi blogi päivittyy aktiivisesti ja rakentaa vuorovaikutusta lukijoiden kanssa, kertoo Manifeston politiikan asiantuntija Eero Iloniemi tuomariston perusteluista.

Vuoden parhaana poliittisena blogikirjoituksena palkittiin Demokratian voimavirrat -blogin ”Poliitikot ovat uhka demokratialle” -teksti. Kirjoituksessa yhdistyivät tuomariston mielestä virkistävällä tavalla historiallinen ja globaali perspektiivi. 

- Anu Koivunen esittää modernilla tavalla tutkimusryhmän näkemyksiä ja ottaa elintilaa yhteiskunnallisessa keskustelussa. Teksti on dynaaminen, rohkea ja paljon jaettu. Ei lainkaan kertakäyttö-analyysiä, ProComin toimitusjohtaja Elina Melgin kertoo perusteluista.

Arviointikriteereinä ajankohtaisuus ja yhteiskunnallinen vaikuttavuus

Tuomaristo arvioi blogeja ja blogitekstejä niiden sisällöllisen kiinnostavuuden, ajankohtaisuuden ja yhteiskunnallisen vaikuttavuuden perusteella. Arvioinnissa kiinnitettiin huomiota myös blogien aktiivisuuteen ja vuorovaikutuksen määrään.

Kilpailun tuomaristoon kuuluivat politiikan ja median vaikuttaja Lasse Lehtinen, Suomen Kuvalehden ja Kanavan päätoimittaja Ville Pernaa, toimittaja-kirjailija Reetta Räty, ProComin toimitusjohtaja Elina Melgin sekä Manifeston politiikan asiantuntija Eero Iloniemi.

Suomen paras poliittinen blogi -kilpailuun osallistui 20 blogia ja 15 blogitekstiä. Kilpailu järjestettiin ensimmäistä kertaa ja se oli jatkoa Manifeston vuonna 2014 järjestämälle Suomen paras yritysblogi -kilpailulle.

Voittajat löytyvät seuraavista osoitteista:

- Lilja Tamminen: www.liljat.fi
- Demokratian voimavirrat, Poliitikot ovat uhka demokratialle: www.demokratianvoimavirrat.fi/poliitikot-ovat-uhka-demokratialle

Lisätietoja:

Eero Iloniemi, politiikan asiantuntija, viestintätoimisto Manifesto
puh. 050 38 09 441, eero.iloniemi@manifesto.fi

Elina Melgin, toimitusjohtaja, ProCom – Viestinnän ammattilaiset ry
puh. 040 82 11 688, elina.melgin@procom.fi

 

 


 

 

 

 

 
Kilpailun järjestää viestintätoimisto Manifesto yhteistyössä Procom - Viestinnän ammattilaiset ry:n kanssa.