ESITTELY

Vuoden mielenkiintoisin blogikilpailu on täällä - nyt etsitään Suomen parasta poliittista blogia 2015! Poliittisella ideologialla tai paidan värillä ei ole merkitystä, vaan haussa on kiinnostavin, ajankohtaisin ja yhteiskunnallisesti vaikuttavin blogi. Kenen poliittinen sanansäilä on kaikista terävin?

Kilpailu on avoin kaikille henkilöblogeille, jotka pyörivät intohimoisesti politiikan ympärillä. Kilpailussa on kaksi kategoriaa: Suomen paras poliittinen blogi ja vuoden paras poliittinen blogiteksti. Voittajista päättää viisihenkinen

tuomaristo ja palkintona on maineen ja kunnian lisäksi Suomen paras poliittinen blogi -logo.

Voittajat julkistetaan Porin SuomiAreenalla heinäkuussa 2015. Kilpailun järjestää viestintätoimisto Manifesto yhteistyössä Procom - Viestinnän ammattilaiset ry:n kanssa.

Seuraa kilpailua ja ilmoittaudu mukaan tai anna äänesi Suomen parhaalle poliittiselle blogille ja blogitekstille

 
OHJEET

Kilpailussa etsitään Suomen parasta poliittista blogia vuosimallia 2015. Kisaan voivat osallistua kaikki suomalaiset henkilöblogit, joiden keskeisenä teemana ja intohimona on politiikka - näkökulmaan tai puoluekantaan katsomatta. Kilpailu on tarkoitettu vain henkilöblogeille, eikä järjestö- tai organisaatioblogeja oteta huomioon. Blogin pääkirjoituskielenä voi olla suomi tai englanti.

Kilpailun short-listan ja voittajan valitsee viisihenkinen tuomaristo. Tuomaristo voi nostaa kilpailuun poliittisia blogeja ja tekstejä myös oman kartoituksensa pohjalta varsinaisten ilmoittautumisten ja ehdotusten lisäksi.

Tuomaristo arvioi blogeja ensisijaisesti niiden kiinnostavuuden, ajankohtaisuuden ja yhteiskunnallisen vaikuttavuuden perusteella. Arvioinnissa kiinnitetään huomiota myös blogien aktiivisuuteen, visuaaliseen yleisilmeeseen sekä vuorovaikutuksen määrään, kuten kommentteihin, jakoihin ja tykkäyksiin. Voitttajablogin valitsemisessa ratkaisevinta on kuitenkin toimiva ja kiinnostava kokonaisuus.

Kilpailussa annetaan myös tunnustus vuoden parhaalle poliittiselle blogikirjoitukselle, jonka kriteereitä ovat puhutteleva ja ajankohtainen sisältö, yhteiskunnallinen vaikuttavuus sekä vuorovaikutuksen määrä (kommentit, tykkäykset, jaot). Kilpailuun voi ilmoittautua mukaan omalla blogilla tai blogitekstillä tai ehdottaa omaa suosikkia 2.5. asti.

 
AIKATAULU

Suomen paras poliittinen blogi -kilpailu on voimassa 2.5. asti. Siihen saakka kilpailuun voi käydä ilmoittautumassa mukaan tai ehdottamassa omaa suosikkia kilpailulomakkeella.

Tuomariston valitsema short-lista Suomen parhaaksi poliittiseksi blogiksi julkistetaan kesäkuun toisella viikolla ja kilpailun voittajat selviävät heinäkuussa 2015. Suomen paras poliittinen blogi ja vuoden paras poliittinen blogiteksti julkistetaan ja palkitaan Porin SuomiAreenassa Torilavalla 15.7. klo 14.30.

 
TUOMARISTO

Suomen parhaan poliittisen blogin valitsee viisihenkinen tuomaristo, joka on ansioitunut niin viestinnän, vaikuttamisen, politiikan kuin kulttuurin parissa.

 • nimi

  Lasse Lehtinen on suomalaisen politiikan ja median pitkäaikainen vaikuttajapersoona. Lasse on toiminut toimittajana, kansanedustajana (1972-1983), diplomaattina, europarlamentaarikkona (2004-2009), kirjailijana, tv-persoonana ja politiikan tutkijana sekä kommenttaatorina. Lasse on koulutukseltaan filosofian tohtori.

 • nimi

  Ville Pernaa on Suomen Kuvalehden, Kanavan ja Parnasson päätoimittaja ja kokenut politiikan kommentaattori. Hän on Turun yliopiston dosentti ja toimi aiemmin Turun Yliopiston Eduskuntatutkimuksen keskusken johtajana. Ville on koulutukseltaan valtiotieteiden tohtori.

 • nimi

  VTM Reetta Räty on toimittaja ja yrittäjä media-alan firmassa Räty-Salovaara-Blåfield. Häneltä ilmestyi helmikuussa 2015 kirja Kuka hullu haluaa poliitikoksi? (Teos). Kirjan toinen kirjoittaja on Ville Blåfield. Räty on Helsingin Sanomien entinen toimituspäällikkö, Nyt-liitteen esimies ja toimittaja. Hän piti vuosikausia hs.fi:ssä blogia nimeltä Mitä ajattelin tänään. Nykyään Räty kolumnoi Hesarissa ja Imagessa.

 • nimi

  Fil.tri Elina Melgin on ProCom – Viestinnän ammattilaiset ry:n toimitusjohtaja. Hänellä on yli kahden vuosikymmenen kokemus viestinnästä, markkinoinnista ja PR:stä niin teknologian (Nokia) kuin koulutuksen ja kulttuurin (Taideteollinen korkeakoulu, ProCom) parista. Tutkijana hän on erikoistunut maakuvaviestintään. Melgin on kirjoittanut satoja lehtijuttuja, blogitekstejä ja artikkeleita ja hänen toimittamiaan julkaisuja on palkittu kansainvälisissä ja kotimaisissa arvioissa.

 • nimi

  Eero Iloniemi on yhteiskuntasuhdekonsultti ja politiikan kommentaattori. Eerolla on pitkä kokemus toimitustyöstä. Hän on aiemmin ollut mm. politiikan viikkosanomalehden Nykypäivän ja Verkkouutisten toimituspäällikkö sekä Nuorsuomalaisen puolueen perustajajäseniä. Eero on koulutukseltaan eMBA.

 
ILMOITTAUDU / ÄÄNESTÄ

Onko sinulla mielestäsi Suomen paras poliittinen blogi tai vuoden kirkkain poliittinen blogiteksti? Ilmoita itsesi mukaan kilpailuun alla olevalla lomakkeella!

Vai oletko innokas poliittisten blogien lukija? Mikä blogi tai blogiteksti on tehnyt sinuun suurimman vaikutuksen vuosina 2014–2015? Käytä äänivaltaasi ja ehdota suosikkiasi Suomen parhaaksi poliittiseksi blogiksi tai blogitekstiksi kilpailulomakkeella!
Perustelut: Miksi blogi pitäisi valita Suomen parhaaksi poliittiseksi blogiksi? (max 1000 merkkiä).

Ehdotus vuoden parhaaksi poliittiseksi blogikirjoitukseksi
Kiitos osallistumisestasi!
Kilpailun järjestää viestintätoimisto Manifesto yhteistyössä Procom - Viestinnän ammattilaiset ry:n kanssa.